Op de foto zie je de klusruimte, deze is in het voorjaar van 2015 neergezet, daarvoor was er eigenlijk geen ruimte om te klussen. Ik denk dat ik in 2012 voorzichtig ben begonnen met mijn eerste plantenbakken en wat andere dingen van steigerhout. Dat beviel wel, maar het grootste nadeel was dat je aan het einde van de dag alles moest opruimen, binnen zetten etc. In die tijd gebeurde namelijk alles buiten, waar zomers niets mis mee is, maar ‘s winters mis je dan toch wel een ruimte. Sinds de bouw van deze schuur heb ik ook mijn gereedschap wat kunnen upgraden omdat ik daar nu ook ruimte voor had, dus zaken als een lintzaag, betere zaagtafel, vaste freestafel (voor bovenfrees) en een fatsoenlijke maat werkbank.

 

In de herfst van 2015 het plan gevat een CNC frees te bouwen. (CNC staat voor
Computer numerical control in ander woroden een computergestuurde regeling van een machine).  Na 3 maanden uitzoeken, onderdelen kopen, bouwen etc was deze klaar net voor de kerst 2015. Achteraf een goede keuze, de CNC machine geeft nog steeds afdoende uitdaging om het leuk te houden. Veel van de producten op deze site zijn een mix van houtbewerking, CNC, laseren en computerbewerkingen (photoshop bijv.) Juist de mix maakt het zo leuk.

Van het een komt het anderen, na veel dingen voor vrienden, collega’s, familie etc gemaakt te hebben lijkt het zonde niet iets meer te gaan doen met deze uit de hand gegroeide hobby.

Het creatieve proces om bijvoorbeeld een geboortekaartje om te toveren in iets moois in hout is erg leuk te doen. We proberen altijd iets te maken dat geïnspireerd is op, maar niet persé is nagemaakt van het kaartje.

Aangezien we van een uitdaging houden kan je altijd bij ons aankloppen voor iets uitdagends. Echter we zullen het ook eerlijk zeggen als we denken dat we je niet kunnen helpen, daar waar mogelijk helpen we je wel opweg naar een andere optie.

We streven er altijd naar je volledig tevreden te maken.

  (inlegwerk van purperhart in een snijplank.)