Het ontstaan van hout-kado!

Hoe begon het?

In 2012 voorzichtig begonnen met het maken van enkele plantenbakken en bankjes van steigerhout. Dat beviel wel en zo was een nieuwe hobby geboren. Omdat ik geen werkplek had moest ik aan het einde van de dag alles opruimen en binnen zetten. Ik werkte voornamelijk buiten, waar zomers niets mis mee is, maar ‘s winters mis je dan toch wel een werkruimte. Op de foto zie je de klusruimte, deze is in het voorjaar van 2015 neergezet, daarvoor was er geen vaste ruimte om te klussen. Sinds de bouw van deze schuur hebben we ook het gereedschap wat kunnen upgraden omdat daar nu ook ruimte voor is, dus zaken als een lintzaag, betere zaagtafel, vaste freestafel (voor bovenfrees) en een fatsoenlijke maat werkbank.

 

In de herfst van 2015 het plan gevat een CNC frees te bouwen. (CNC staat voor Computer Numerical Control in andere woorden een computergestuurde regeling van een machine). Na 3 maanden uitzoeken, onderdelen kopen, bouwen etc was deze klaar net voor de kerst 2015. Achteraf een goede keuze, de CNC machine geeft veel mogelijkheden qua bewerken van hout. Er miste echter nog de mogelijkheid tot heel fijn grafeerwerk en daarvoor hebben we een laser aangeschaft in 2017. Veel van de producten op deze site zijn een mix van houtbewerking, CNC, laseren en computerbewerkingen (Photoshop bijv.) Daarmee kunnen we alles in-house doen en kunnen we maatwerk wanddecoratie leveren en toch ook snel leveren.

Van het een komt het andere, na veel dingen voor vrienden, collega’s, familie etc. gemaakt te hebben leek het zonde niet iets meer te gaan doen met deze uit de hand gegroeide hobby.

in 2019 ontslag genomen om mij volledig op Hout-Kado te kunnen richten en besloten er een officieel bedrijf van te maken met bijbehorende KVK inschrijving en deze website. We maken inmiddels meer dan 100 geometrische dieren en vormen en daarnaast nog citymaps van diverse plaatsen. Tot nu toe met een 100% tevredenheidscore.

Aangezien we van een uitdaging houden kan je altijd bij ons aankloppen voor iets uitdagends. Echter we zullen het ook eerlijk zeggen als we denken dat we je niet kunnen helpen, daar waar mogelijk helpen we je wel op weg naar een andere optie.

We streven er altijd naar je volledig tevreden te maken.

 

(inlegwerk van purperhart in een snijplank.)